Základní druhy koření
Koření jako pepř, paprika, hořčice a zázvor uvolňují více slin, které rovněž urychlují proces trávení.
Bazalka: působí hlavně na nervový systém a také na
soustředění, používá se také při bolestech v krku, hlavy a při
zažívacích potížích. Ovlivňuje činnost hladkého svalstva, povzbuzuje
činnost trávicích orgánů a celkově zlepšuje metabolismus. Má i
dezinfekční a antibiotické účinky.
Fenykl: podporuje zažívání a také působí při nadýmání nebo zácpě. Používá se proti celulitidě a nadváze a je výborný na osvěžení dechu.
Hřebíček: má antiseptické, dezinfekční a místně
znecitlivující účinky, je uklidňující na žaludek a také má výrazně
zklidňující účinky na bolesti zubů.
Kmín: usnadňuje zažívání a zmírňuje křeče ve střevech a také menstruační bolesti a obecně podporuje chuť k jídlu.